De Doe Maar Remixen

 

Een eerbetoon aan Doe Maar door Kareem Raïhani, Palmbomen, Charles Davos, Arjuna Schiks, San Proper & Isis
 
Doe Maar remixen door dj IsisDeze maand is het exact 30 jaar geleden dat Doe Maar het officiële afscheidsconcert heeft gegeven. Een moment om stil te staan bij een van de meest legendarische en beste Nederlandse bands van de 20ste eeuw.  Een moment voor een eerbetoon aan Doe Maar. Onder begeleiding van dj Isis hebben zes uiteenlopende hedendaagse Nederlandse dance producers oude Doe Maar nummers geremixt.

Dit project is zo’n vier jaar geleden op speelse wijze ontstaan en langzaam uitgegroeid tot een volwaardig document. De wens van Isis om iets met de muziek van Doe Maar te kunnen doen leefde al veel langer. Isis: ‘Als kind ben ik opgegroeid met de muziek van Doe Maar, mijn ouders hebben alle albums in hun platencollectie, ik heb ze grijs gedraaid.’ Op de vraag waarom deze muziek volgens haar door dance producers moest worden geremixt antwoordt ze: ‘veel van de muziek van Doe Maar is uiterst dansbaar en tegelijkertijd redelijk tijdloos, maar om een weg te vinden naar de hedendaagse elektronische dansvloer zijn de meeste originele nummers niet gemaakt. Daarnaast is het natuurlijk interessant om te zien wat er gebeurt als je de muziek ten opzichte van de tekst wat meer naar de voorgrond trekt, hierdoor spreken de remixen een groter internationaal publiek aan. Hoe te gek is het wel niet om mensen over de hele wereld op het geluid van Doe Maar uit hun dak te zien gaan?’

Het gedroomde remixproject is uiteindelijk tot stand gekomen na jarenlang mailcontact tussen de oprichter van Doe Maar, Ernst Jansz en (dj) Isis van der Wel en wordt 22 april aanstaande uitgebracht op haar label All is One.

 

De Doe Maar Remixen

Kareem Raïhani staat sinds het eind van de jaren 90 bekend om zijn organische mix van stijlen zowel als dj als producer. Als voormalig ‘contemporary’ danser weet hij als geen ander de dansvloer te bewegen. Van zijn hand zijn verschillende albums uitgekomen waar etnische muzikale invloeden de boventoon voeren. Kareem is verantwoordelijk voor de remix van ‘Belle Hélène’ en heeft gekozen voor een energievolle dubstep interpretatie van deze klassieker van Doe Maar.

Palmbomen is het alter ego van Kai Hugo, die zijn muziek heeft uitgebracht op labels als ‘NON Records’ en ‘Kitsuné’. Een van de tracks van zijn debuut album werd afgelopen jaar geselecteerd én geremixt door Soulwax voor hun radiostation in het computerspel ‘Grand Theft Auto V’. Palmbomen staat bekend om zijn eigenzinnige mix van genres als italo disco, 80s house en new wave. Zijn bewerking van het nummer ‘Pa’ wordt dan ook gekenmerkt door een analoog instrumentarium uit die periode.

Arjuna Schiks, de winnaar van ‘Vinylized’ (2007) en ‘Grote Prijsfinalist’ (2008) is nu ongeveer tien jaar actief in de dance scene. Eerder scoorde hij samen met Willy Wartaal van de Jeugd van Tegenwoordig een hit met het nummer ‘Konijntje’, maar als producer staat hij juist bekend om zijn melodieuze geluid. Arjuna Schiks heeft een echte clubtrack gemaakt van het nummer ‘Bang’. Waar hij normaal gesproken vooral gebruik maakt van elektronische geluiden heeft hij deze keer een interessante muzikale balans gevonden tussen akoestisch en elektronisch.

Charles Davos is de artiestennaam van Jasper Lowik. Hij maakte ooit deel uit van het producersduo Rauwkost, maar treedt tegenwoordig solo op als Charles Davos. Daarnaast is hij initiatiefnemer van het live improvisatie project Dialogue, een 10 koppige live jam waarbij diverse zowel elektronisch als akoestisch georiënteerde muzikanten samen optreden. Charles Davos komt met de opmerkelijke keuze om het nummer ‘Hé Hé’ te remixen dat op het allereerste album van Doe Maar verscheen. Zijn remix is een warme dansvloer groove geworden waarin house, disco en reggae elkaar ontmoeten.

San Proper draait al sinds de jaren 90 mee in het Nederlandse dj circuit. Sinds de millenniumwissel vliegt hij als dj en producer de hele wereld over. Zijn geluid kenmerkt zich het best als bovengemiddeld akoestisch voor dance begrippen. Van zijn hand zijn twee remixen in dit project, waarvan hij de ‘Netherweed’ remix samen met Isis componeerde en produceerde. Zowel de ‘DoeMaarNetAlsofProperNoseBleedMix’ als de ‘Netherweed’ versie zijn laidback en dubby remixen geworden.

Isis is sinds het begin van de jaren 90 wereldwijd succesvol actief als dj en producer en is de grondlegger van dit project. Drie van haar mixalbums behaalden de top tien in nationale hitlijst. Isis van der Wel is de oprichtster van het muzieklabel ‘All is One’ waarop ‘De Doe Maar Remixen’ zullen worden uitgebracht.

‘De Doe Maar Remixen’ worden woensdag 23 april 2014 op het muzieklabel ‘All is One’ uitgebracht.

 

All is One bestaat 10 jaar en viert dat zondag 15 september 2013 op het Magneet Festival!

All is One maakt zich klaar voor de slotavond van het Magneet Festival!foto 20 jaar Isis Paradiso door Arthur de Smidt

Tien jaar geleden werden de eerste All is One feesten gegeven in Ruigoord en Amuse.
Als een van de eerste dance organisaties van Nederland integreert All is One, what’s in a name, verschillende kunstdisciplines en muzikale invloeden in de programmering. Na verschillende feesten op oa. het Westergasfabriekterrein, Rijk van de Keizer en Mysteryland is All is One tegenwoordig vooral als programmaonderdeel terug te vinden van bijvoorbeeld Shoeless Ruigoord, maar nu dan ook eindelijk op het Magneet Festival!

Op de slotavond van het Magneet Festival, die natuurlijk bekend staat vanwege de inmiddels beroemde ‘Burn’ zal All is One een verfijnd muzikaal einde bieden in de Electric Magneet tent.
Doorspekt met psychedelische, historische, futuristische en etnische invloeden laten deze dj’s en live act horen waar elektronische muziek allemaal nog meer over gaat ;)

All is One line up zondag 15 September 2013 15-23 uur, daarna de Burn!
Electric Magneet tent:
Isis, Egbert Jan Weeber, Daniel Zuur & Florian Wolf (live), M-Cecile, Shiva en Diepzeeduiken met Mariana Trench
+ Acid painting by Donker Collective, Flitsoptreden door Work Heart | Play Heart en een heuse invasie door Flaming Cactus
Golden Temple tipi:
Krien Jozeph

Voor 12,50 koop je online een kaartje (15 euro aan de deur) en krijg je er naast de All is One line-up een heel festival gratis bij!
IJdijk 10, Zeeburgereiland, Amsterdam (tram 26 vanaf centraal station of Schellingwouderbrug met fiets of met auto Piet Heijn tunnel of afslag S114 vanaf de A10)

http://www.magneetfestival.nl/tickets
www.magneetfestival.nl
https://www.facebook.com/events/201005193400511/

Kuis 30 november in de KERK van Hotel Arena

Lieve vrienden.

 

De herfst is aangebroken, de kou heeft de bladeren van de bomen ontnomen en onze warme jassen hangen weer aan de kapstok. We hebben het dansen in de zon zo lang mogelijk uitgerekt, maar toch is de tijd gekomen om massaal naar binnen te trekken. Zodoende heten wij je je volgende week vrijdag 30 november van harte welkom in de KERK van Hotel Arena. Hier geloven wij in een knallend ‘last minute november’ feest, genaamd Kuis.

 

 

Al vroeg in de nacht wordt Kuis, gepresenteerd door Idoubleyou en Magma, geopend door niemand anders dan KERK! Deze toepasselijke DJ naam en naam van de locatie vormen samen het begin van een spraakmakend feest. Deze heren draaien een mix van house en sexy techno, en zullen de start maken van een avond om zondes te begaan en weer op te biechten in vorm van gekte en dans.

 

Onlangs omarmden wij het kruis van beeldprofeet John Crowfield en sindsdien verbeeldt hij onze fantasieën. Kom met ons meegenieten.

Op deze bijzondere avond hebben wij ook de eer en primeur om het opkomende Duitse talent KlangKuenstler (live), uit dezelfde stal als Alle Farben, een podium te bieden. Hij is opgegroeid in een klein dorpje van Bavaria. Dit verklaart zijn unieke vormgeving van elektronische muziek, gecombineerd met akoestische elementen. Zo voegt hij techhouse samen met diverse genres als jazz en country, om met zijn zwevende, zelf geproduceerde, funky tracks zelfs de nonnen aan het dansen te krijgen.

 

Fêtes Fatales brengt het feest verder tot leven met live entertainment. Vergeet niet feestelijk en juist niet kuis gekleed te komen, want onze ‘doorbitch’ houdt niet alleen van fuifneuzen, maar ook van diepe decolletés, bloot, bilnaden en andere kruis-gerelateerde lijntjes. Nu butler Paolo Gabriele de vuile was van de paus buiten gehangen heeft, hangen de lijntjes ook bij ons strak. Wasknijpers inbegrepen. Fêtes Fatales zal jullie hierin op sleeptouw nemen.

Doe je kuisheidsgordel goed op slot want voor je het weet loop je onze kuisbestuiver tegen het lijf. En god mag weten wat daar de gevolgen van zullen zijn.

 

Met muziek als nodige religie van de nacht sluit Isis Kuis af. Als oud Nachtburgemeester van Amsterdam en midden in haar 20 jaar jubileum tour, laat zij nog eens zien waar een kerk werkelijk voor bedoeld is. Gezamenlijk de liefde vieren onder het genot van goddelijke muziek. En zo zetten wij ons eigen geloof voort.

 

Mis het niet! En laat je vooral niet verleiden tot orale handelingen in onze vallei der verlokkingen.

 

Hemelse groet van het lieftallige godinnen duo Irene en Isis.

 

Belangrijke informatie:

Datum:                 30 November

Tijd:                       23:00-04:00

Prijs:                     Vvk:   10 euro
Deur: 14 euro

Tickets:                Koop je tickets via onderstaande link:
https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=80029&point_of_sale_id=3248

Line-up:               KlangKuenstler (live)
Isis
KERK!

Locatie:                  de KERK van Hotel Arena

Adres:                    ’s-Gravesandestraat 51
1092 AA Amsterdam

 

 

 

Links:

Facebook evenement
http://www.facebook.com/events/448205238560016/

Idoubleyou
https://www.facebook.com/pages/iDOUBLEYOU/197575060284930
http://www.i-doubleyou.com

Isis
http://www.djisis.nl/

KlangKuenstler
http://www.soundcloud.com/klangkuenstler

Isis
http://www.djisis.nl/

KERK!
http://soundcloud.com/kerk

Fêtes Fatales
https://www.facebook.com/FetesFatales?ref=ts&fref=ts

John Crowfield
http://www.jonathankraayeveld.com/

 

 

 

Magneet Festival 2012

Magneet Festival is gestart, en dat weten we! De Oostpunt in Amsterdam staat alweer 2 weken te schudden op zijn grondvesten en we hebben nog 2 heerlijke weken te gaan in die enorme zandbak voor jong en oud! Kom nog snel genieten van muziek, lekker proeven uit de verschillende keukens, theater, massages, hoepelen, groene workshops, en dat allemaal met een lach op je gezicht. Met de nog dubbel en dwars uitverkochte Shoeless editie van afgelopen zaterdag  in ons achterhoofd kijken we alweer uit naar aankomend weekend.

Programma

Vrijdag 7 september is het Gay Friday! Magneet staat voor vrijheid, en vrijheid kan je op veel verschillende manieren uiten. Vrijheid in het zijn wie je bent of van wie je houdt. Dus homo’s of hetero’s, iedereen is welkom deze dag! Hier zullen toonaangevende openminded organisaties de verschillende stages hosten. Verwacht in de Willy Wodka bekende djs uit de Amsterdam. Zoals Shinedoe, Sandrien & Carlos, Lupe, The G-Team, When Harry Met Sally, en Polly F. Martin Duvall zal de Jazzclub volledige naar zijn hand zetten. En in de Magneet Bar kan je een geweldig optreden van de Bunty Band verwachten.

Zaterdag 8 september keert het Amsterdamsch Verbond terug na een uitverkochte editie in 2011. Deze dag zullen organisaties als Bar27, Chasing The Hihat, Cartel, SubbaCultcha! X Paradiso, Funkyard en BandjeBandje neerstrijken.  Met o.a. dj’s als Boris Werner, Juan Sanchez, Rahaan (USA), Jonas Woehl live (DE), Arjuna Schiks live, Efde, Tom Ruijg, Charles Davos live, Pete Bandit & Jason Shae en Erin.

Zondag 9 september zal de befaamde Duitse punk koningin Nina Hagen Nederland aan doen, en wel op Magneet Festival in de Magneetbar. De Magneetbar heeft deze avond een speciale nightclub setting met burlesque danseressen.

Weekend 14/15/16 september

Dan is het alweer zo tijd voor het slotweekend. Met als klapstuk op zondagavond onze slotceremonie waar een prachtig kunstwerk in vlammen op zal gaan. Voor de danceliefhebbers onder ons kan je terecht in de Willy Wodka, waar Barre Tijden een verrassend aantrekkelijke line up presenteert van Aron Friedman, Brent Roozendaal, Carlos Valdes en de Barre Tijden residents. De Magneetbar biedt een podium voor alle grote bands. Wat je verder kan verwachten houden we nog even geheim, maar houd de website in de gaten voor het dagelijkse programma.

Magneet Festival 2012
Data:
Vrijdag 24 augustus t/m zondag 16 september
Waar: Oostpunt, IJdijk 10, 1095 KM Amsterdam Oost
Tijden: Open op vrijdag, zaterdag, zondag 15.00 – 00.00 uur
Entree: €10 per dag, kinderen onder de 12 gratis entree
Bereikbaarheid: Echte Magneters komen met de fiets, maar met tram 26 vanaf CS (uitstappen 1ste halte Zeeburg) is het vijf minuten lopen. Parkeermogelijkheden zijn er beperkt dus met de auto komen kan lastig zijn
Kinderprogramma: kinderarea elke middag geopend waar de kleine onder ons kunnen knippen, plakken en veilig spelen

Meer informatie en kaartverkoop: www.magneetfestival.nl

 


All Is One Ruigoord Experience

Beste All Is Oner,

Het is nu bijna een maand geleden dat het spetterende All Is  One Ruigoord Experience plaatsvond. De sfeer zat er al vroeg in. In de middag kon je schilderen, hoelahoepen, knutselen en veel meer naar hartelust. Op de late avond werden de kwasten en hoepels neergelegd en stroomde de Ruigoord kerk vol.  Lang na zon’s opgang kwam dit spectaculaire feest tot een einde, maar de herinneringen zullen ons nog lang bijblijven.

Hieronder staan wat linkjes met muziek en foto’s

Fotos van Arthur
http://www.thehospages.com/pictures/allisone/2012-06-23-ruigoord/index.php

DJ Isis live set
http://soundcloud.com/djisis/isis-all-is-one-ruigoord-2012

Roy
http://soundcloud.com/enrique-amsterdam/enriques-groove-all-is-one

Shiva
http://snd.sc/L3AYvY

Barre Tijden stage
http://soundcloud.com/elias-4/elias-mazian-all-is-one
http://soundcloud.com/janzuilhof/jan-zuilhof-all-is-one
http://soundcloud.com/camembert/camembert-all-is-one-ruigoord

 

Wij wensen je een prettige dag toe en tot volgend jaar of op het Magneet Festival!   http://www.magneetfestival.nl

(c) Arthur Smidt

All is One Ruigoord Experience 23 Juni

Jaaaaah!  Droog, zonnetje en 20 graden is de voorspelling!

Aanstaande zaterdag is het weer zo ver:  lekker buitenspelen, dansen,  luisteren,  kijken,  filosoferen, schilderen, dichten , borduren en fotograferen onder het genot van een vers sapje of lekker hapje!

Heb jij je kaartje al gekocht?

http://pod.easyticket.nl/indextrans.php?id=346&div=1&keepThis=true&TB_iframe=true&height=490&width=370

Wie/Wat/Waar?

Zaterdag 23 juni van 12 uur ’s middags tot je niet meer kan!

 

Programma verspreid over de Kerk, het kabouterhuisje, de Salon en het dorp.

Artiesten: o.a. Steve Rachmad, Isis, Wouter de Moor, Kareem Raihani, Carlos Valdes, Daniel Zuur (live), M-Cecile, Egbert Jan Weeber, Constantin Duca, NY Fan (live), Moritz, Barre Tijden (Brand (live), KERK!, Jan Zuilhof, Cardboard Motel, Camembert, Elias Mazian), S.H.I.V.A., Baba Robijn, Enrique’s Groove , Gerben Hellinga, Hans Plomp, Liquorish dubz,  Shasebka, Sanjay Ganpat,  Myke Rustfeld,  De Harde Liefde akoestisch (live), Ruigoord Rebels (live), Hoodoo Charm (live), Dirk Jan Vennik (live boogie woogie), Maya&Adrian (kleinpop), Passie Paleis, Peloria, Gabriel van Jones (live), Feesttantes (kinderprogramma), Poetry Pusher, Mariza Wakan, Optic Flow, Flurried Liquidity, Rainbow girl Samantha Feelix en nog veeeeeeeeel meer!!!

Activiteiten:  Bands, dj’s, massage, yoga, kinderactiviteiten, I Ching flitsorakel, ‘magische’ wandeling over het oeroude eiland Ruigoord, heerlijk eten & drinken, kampvuur, schilderen, of jezelf laten beschilderen, collages maken, openbare brainstorm over ‘Vrijheid’ adhv actuele thema’s zoals: kraken, wietpas, Occupy what’s next?, borduur workshop, installaties, live action building & painting, etc.

Spontaan optreden? Neem je eigen instrumenten of verkleedspullen mee!

Kosten: 15 euro vvk, 20 euro aan de deur.

Kinderen: tot 18 jaar onder begeleiding gratis entree, kinderprogramma van 12 tot 18 uur.

Honden: welkom mits aangelijnd .

Kamperen: voor bezoekers helaas dit jaar niet toegestaan.

Transport: fietsen of OV (bus 82 Amsterdam-IJmuiden, halte Ruigoord) voorkeur, parkeren gratis.

Tot zaterdag!

20 jaar Isis: Het was geweldig!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedankt allemaal voor een heel bijzonder ‘verjaardags’ partijtje.
Een uitverkocht en feestelijk Paradiso, wat een topavond!

Bedankt ook voor alle mooie bijdragen van:
Cato Fluitsma, Judocus, Arjuna Schiks, Dimitri, Robert van Slooten en Richard Zeilstra, Tommy van Huystee, Kareem Raihani, Egbert Jan Weeber, Julia Charkova, Laura Stavinoha, Jacob Plooij, Aroma Jockey Odo7, Roy Groenewegen, Tom Feenstra, Gabriel van Jones, Servaes Koers, Izabela Jedrzejowski, Tension Tamers, Sanjay Ganpat, Samantha Collins, Allard de Jager, Ramon Jesse, Nachtvlinders & de hoeden van Phyllis’ Visjuweel-crew!

Wil je nog even nagenieten, kijk dan op onderstaande links voor een sfeerimpressie.

Foto’s door Arthur de Smidt

Foto’s door Eli Voogt

YouTube